View Single Post
Old 09 Sep 2010, 09:26   #816
marius_em
Guru

marius_em

Da, Pit, Biblia este o colectie de intelepciune daca nu e luata literal, daca o pui in context, si daca nu e singura carte pe care o citesti. Argumentele tale sunt acceptate daca le pui in contradictie cu ateismul, insa ai fi declarat un proscris daca ateismul nu ar exista. In final, filosofia marei mase a crestinilor se traduce prin acel pariu al lui Pascal. Daca nu cred am mai multe de pierdut decat daca voi crede. In graiul popular, asta se traduce prin "Cand ti-e mai greu, te intorci cu fata catre D-zeu.". Agnosticii cred ca nu au nimic de castigat sau de pierdut, iar ateii cred ca ar fi prosti daca ar admite existenta lui D-zeu.
Crestinismul e o religie a fricii. Nietzsche spunea ca lume e rea si urata pentru ca religia crestina ne spune ca e rea si urata. Tind sa-i dau dreptate.
In rest, imi place sa-ti citesc mesajele, pentru ca ai valente de manipulator retoric fin. Crestinii gresesc "copilareste", deci oameni simpli, naivi, inocenti, "saraci cu duhul", pe cand ateii si agnosticii, sunt "asa-zisi", deci falsi, sunt bigoti (un termen legat de religie), deci oameni ipocriti, incuiati, chiar rau-intentionati.

Last edited by marius_em : 09 Sep 2010 at 09:29.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif