Originally Posted by sergiuseling:
1. Eu credeam că am spus că nu voi aduce argumente. Doar am spus că acestea există și su fost suficiente pentru multă lume. Dacă vrei mai mult du-te la cineva care știe mai multe și care are timp și dispoziție să te îndrume și să-ți demonstreze argumentele. Desigur e alegerea ta. Oricum nu aștepta să afli adevărul pe acest forum.
|
Pai ai spus ca nu exista si apoi ai revenit prezentand 3 lucruri ca argumente, ceea ce nu sunt... sau daca ar fi sunt argumente proaste. De altfel credinta nu are nevoie decat de un argument, faptul ca persoana crede in Dumnezeu sau in cine vrea ea. Religia, in schimb, are nevoie de argumente...
Si credinta nu o poti demonstra, nu poti decat sa o simti... Aici ma refer la obiectul credintei, Dumnezeu sau cum s-o fi chemand.
Originally Posted by sergiuseling:
2. Adevărul e că nu mă interesează toate detaliile. E doar povestirea unei întâmplări. Că a luat câte 100 sau câte 200 sau 1 milion sau le-a trimis pe toate animalele într-o dimensiune paralelă și a pus doar câteva într-o barcă și apoi le-a adus înapoi sau orice alt mod în care s-a întâmplat nu e așa important. Cum am mai spus s-a întâmplat acum peste 4 mii de ani, așa că e normal ca să nu fie clare toate detaliile.
|
Dupa cum am spus, ce am intrebat a fost din pura curiozitate. Nu demonstreaza nimic oricum, dar ideea generala e ca toata lumea stie ca au fost cate doua animale din fiecare specie si am fost surprins sa citesc in Biblie ca nu scrie acelasi lucru. Sau in unele locuri scrie si in altele nu. Daca in Biblie scrie ca au fost 7 perechi din animalele curate, una din cele necurate si 7 perechi din pasari, de ce e ideea asta generala ca ar fi fost doar doua din fiecare? E un fleac, nu demonstreaza nimic despre credinta, doar o curiozitate proprie...