Puțini știu că, oficial, creaționismul trebuie (și este) ȋngrădit ȋn școlile din Uniunea Europeană, chiar s-a interzis
introducerea lui ȋn curricula școlară (dați search pe google The dangers of creationism in education și intrați pe prima),
desigur pentru a promova o modelare corectă a minții copiilor (viitori adulți) prin rigorile științei (și nu prin
fantasmagorii pseudo-științifice, cum ar fi creaționismul științific de gen Ioan Străinescu, Oana Iftime sau, tulpina mai
recentă, ID – Intelligent Design-ul, promovat ȋn SUA, subversiv, de ȋnsuși George W. Bush, acum nu știu dacă o mai
face). Oricum, creaționismul a fost importat din SUA.
Mult mai puțini știu că BOR (Biserica Ortodoxă Romȃnă) militează și „șantajează” „forurile decizionale” pentru a ȋncălca această directivă decentă. Astfel, academiile de științe europene au stabilit una, iar ȋn Romȃnia copiii (viitorii adulți & cetățeni europeni) sunt ȋnvățați (chiar și azi), cu nonșalanță, că Dumnezeu a creat instant, ȋn 6 zile consecutive, material vie și nevie, etc. Dovadă stau programele școlare la Religie (
http://curriculum2009.edu.ro/Ciclul_liceal/) – la rubrica Om & Societate.
Și doare cȃnd vezi că Geneza se tălmăcește … LITERAL.
Și multe altele dor.