View Single Post
Old 03 Sep 2010, 15:29   #622
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

La ce te referi, Paule, când amintești de creștini ortodocși și de iehoviști? Vreau să spun, la ce caracteristici ale lor te referi?

Recunosc că eu am atacat în trecut religia creștină și cu deosebire pe catolici, mai ales pentru crimele de genocid din trecut îndreptate împotriva aderenților celorlalte religii și confesiuni, dar respect și pot spune chiar că admir ceea ce ei au realizat în ultimele zeci de ani în lupta împotriva degradării morale a societăților contemporane, iar pe vremea când nu îmi permiteam să ajung la Vatican am ținut totuși să-l văd de aproape în acel început de mai 1999 pe sfântul părinte care între altele conjurase fără succes forțele întunericului să respecte măcar luminoasa sărbătoare a Învierii Domnului, încetând pentru câteva ceasuri bombardamentele lor sălbatice îndreptate asupra unor ființe umane, întâmplător sau nu creștini.

Am atacat religia, dar am pledat pentru păstrarea miturilor tradiționale. Atâta vreme cât Biserica respectă caracterul laic al statului, eu nu o văd ca pe o amenințare pentru libertate, ci dimpotrivă, ca pe o instituție care cultivă și salvgardează tradițiile și identitatea noastră culturală.

Culmea e că am avut de-a face și cu iehoviști mai demult. Ei fac parte dintre acele secte neo-protestante care au căutat să se identifice cu primii creștini, să se revendice de la suferințele lor și să se mândrească de faptul că sunt prigoniți pentru Cristos. Din păcate, nivelul teologic, filosofic, hermeneutic șamd al discuției pe care e capabil s-o poarte un iehovist e dureros de scăzut. Altfel, ți se rupe inima când vezi cum copiii care cresc în familiile martorilor sunt îndoctrinați de mici și cu greu se mai pot rupe de influența congregațiilor iehoviste.