View Single Post
Old 03 Sep 2010, 12:41   #52
spriamarierose18
Junior

spriamarierose18

De cand aveam 6 ani si pana m-am maritat, miercurea de la ora 5 era program de cinema cu parintii. In acele vremuri era obligatoriu sa ai o zi pe saptamana pentru a vedea premierele la cel mai mare cinema din oras.... Alte timpuri ! Dupa ce m-am maritat, economia de piata m-a tintuit in fata televizorului ! Dar din acele timpuri, mi-aduc aminte de "Intalnire de gradul 3" care m-a lasat cu gura cascata in final. Revad si acum imensa nava extraterestra, luminata feeric... Genial. Si ca veni vorba de Spielberg, am vazut obligatoriu la cinema toata seria Jurasic Park si toata seria Indiana Jones. Eram mica cand am vazut Siberiade, (mama ma baga la film pana termina treaba-era bibliotecara iar biblioteca era in cladirea cinematografului) stiu ca filmul a durat 4 ore, atunci nu l-am inteles dar m-am indragostit de imagini. Am revazut filmul cand puteam si citi si gandi si a ramas pentru mine unul din poemele rusesti, iar imaginea de film a ramas pentru mine o obsesie. Si azi judec filmele dupa felul in care sunt filmate si mai putin pentru efectele speciale ( care acum au transformat filmele in ceva artificial... jocuri pe calculator...)
Si ca mi-a amintit Victor si Pitbull- Ultimele 6 minute cu Alistair Mac Lean as vrea si eu sa-l revad ( l-am vazut la o sedinta video...)
Pentru multe altele a existat Telecinemateca, sau lipsa de fonduri ale televiziunilor cand difuzeaza filme din anii 1950-1980...
spriamarierose18 is offline   Reply With Quote sendpm.gif