View Single Post
Old 23 Aug 2010, 23:35   #521
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Ai spus frumos, poetic, un lucru care se rezumă la: un tip şi o tipă şi-o trag. Da, e o felie de viaţă. De ce aleg felia asta şi nu alta? La fel de descriptivist, se poate recreea orice altceva. Doi oameni fac sex, pur şi simplu. Femeile şi bărbaţii fac chestia asta tot timpul, peste tot pe glob, de mii de ani.
Mi se pare un instantaneu, şi atât. Eu nu simt nici răceala, nici zădărnicia, nici ceva nemilos. Nici măcar defulare. Doi oameni obişnuiţi fac sex, pentru sex. Nu îi văd depersonalizaţi, şterşi. Sunt doi oameni obişnuiţi.

Probabil e decent, echilibrat, sobru, dar tot de amorul artei e. Poate ar fi potrivit ca lucrare de diplomă pentru a dovedi ce meşteşuguri a dobândit regizorul, dar nu simt că trebuie ridicat la rang de film vizionabil. Nu găsesc despre ce e vorba în propoziţie. Pui o femeie pe budă - uaa ce real! Face pişu şi gândeşte. Se şterge. Exact ca-n viaţă! Simt secvenţe care sunt acolo doar pentru asta. Fac toate astea un film? Ce vrea să spună? Dacă nu vrea să spună nimic, ci doar să imite fidel realitatea, (mă rog, o felie) de ce să mai faci filmul?
Scuze, dacă-s cumva alambicat în exprimare! Zău, nu vreau să supăr autorul necunoscut mie, nici să-i tai aripile de care, sigur, are nevoie. Vorbesc doar de film,

Ah, şi Pit, să nu mă faci plebeu pentru părerile astea, că mă supăr!

Somn uşor, cinematografie românească, oriunde te-ai afla! Peste câteva ore trebuie să mă trezesc.

Last edited by c.ghevara : 23 Aug 2010 at 23:53.
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif