View Single Post
Old 22 Aug 2010, 19:06   #548
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Kramer:
Pas Pot? Am impresia că se pronunţă la fel cu ăla de care vorbeşti tu...
Nu, äla era Passepartout!
(Doamne, Iaurticä e un fenomen! La fiecare mesaj al lui, îti spui: "Tâmpenie mai mare ca asta nu se poate!" - dar nici unul dintre mesaje nu e ultimul, cä pispiricului îi PLACE sä se dea-n stambä! Asa cä... se stie ce urmeazä! Ce se poate si ce nu...!)
Quote:
Sunt de părere că a pune paratrăsnet la biserică denotă lipsă de încredere!
A NU pune paraträsnet la bisericä denotä prostie fudulä deghizatä în credintä.
Ar fi totuna cu a te arunca de la etajul X, convins cä Dumnezeu te va prinde de ciuf la momentul oportun.
Cât de boi pot fi unii...?

Kramer, episoadele cu Adam si Eva, Cain si Abel, etc., din Genezä, NU constituie o "poveste", ci o alegorie. Nu reprezintä personaje concrete, ci esente (masculinul si femininul, yin si yang, etc.), iar aparentele "întâmpläri" de acolo se întind pe tot parcursul existentei omenirii. A lua ad litteram scripturile din Vechiul Testament e altä idiotenie, pe care o comit atât bigotii, cât si asa-zisii atei.

@Ipu:
Nu sunt sigur dacä e cazul sä expun într-un mesaj de forum, cu limitele lui, convingerile mele cu privire la ce este Dumnezeu. Sunt relativ ferme (atât cât e posibil acest lucru pentru un muritor oarecare - care nici mäcar nu e teolog, cleric sau expert al religiilor), si deocamdatä cred cä se desprind destul de bine din comentariile mele colaterale.
Totusi, voi reflecta la propunerea ta si, dacä ajung la concluzie cä pot gäsi un tip de expozitiune care sä nu cadä în vulgarizäri ridicole, voi încerca sä-mi sintetizez ideile.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif