View Single Post
Old 19 Aug 2010, 11:21   #338
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by c.ghevara:
Nu chiar CU TOŢII. Scuze, că intervin cu situaţii mai puţin interesante! Ăia periferici, ca mine, nici măcar nu au opţiuni. Nu-s în Bucureşti, şi nu ştiu casele "agreate". Nici nu mă întâlnesc nas în nas cu producători şi regizori. Nu aflu BUZZ-uri, şi de aia ştiu de concurs doar când se anunţă oficial. Apuc să trimit un scenariu la 4-5 case, blind. Două nici nu se deranjează să-mi răspundă, două spun că, le pare rău, dar deja-s pline, şi mă duc cu cine se nimereşte şi e dispus să se scobească de 15 milioane. Aflu cine mi-a fost regizor abia când văd clasamentul. După aia pot să plâng în bere că am avut notă mai mare la scenariu decât proiectele câştigătoare! Lamentatio in integrum!
Poate că notele la scenariu nu-s relevante, pentru că se aranjează media ca să iasă "agreaţii" (cum zicea Pitbull - am auzit şi din altă parte), dar, dacă tot nu era "programat"vsă iasă filmul ("meu"), la ce drac s-ar mai strofoca cineva să-mi dea note mari? Când ăia din juriu nici măcar nu au temerea că ne putem ciocni prin Bucureşti şi le arăt obrazul?! Eu unul, şi, sigur, nu sunt singurul, n-am nici măcar şansa alegerii: case "agreate" - case "neagreate", "sfori" sau "pe bune". Ferice de tine Keepwalking, că ALEGI să te baţi cu morile de vânt! Encore heureux!
Pentru mine aveţi vreo "maturizare"? Până vă-nduraţi să daţi un sfat unui biet provincial, să faceţi vreo revoluţie de sistem, care să-i înlocuiască pe cei vechi cu alţii noi (pasibili şi ei de învechire), pot face un singur lucru. Să accept că sesiunea asta s-a dus. Şi să mă întorc la scris

Sa fim seriosi...poti sa fii tu cat de talentat vrei, daca stai in varful muntelui unde nu aude nimeni de tine, degeaba. Degeaba te gandesti ca scenarii trebuie sa scrii de oriunde. Lume atrebuie sa te vada, sa te cunoasca, sa le placa sa interactioneze cu tine, sa vada ca esti spontan. Chestiile astea se intampla la petreceri, la beri, la festivaluri. Asta e, asa functioneaza industrai asta. Seful meu s-a dus la Cannes numai ca sa se intalneasca cu alti producatori. N-a vazut nici un film, n-avea nici un film in festival si nici sanse prea mari ca unul din proiectele viitoare sa ajunga acolo. Dar e important ca lumea sa auda de tine.

Eu nu zic neaparat sa te muti in Bucuresti (desi daca vrei sa faci film nu prea ai unde altundeva in Romania). dar incearca sa fii mai prezent in lumea asta a cinema-ului, si nu te baza doar pe scris, ci si pe interactiunea cu alti cineasti.