View Single Post
Old 19 Aug 2010, 09:09   #314
Abbas
Junior

Abbas

Originally Posted by keepwalking:
cred ca mai trebuie asteptat vreo 3-4 ani, pana cand macar 2-3 dintre acesti regizori vor fi suficient de puternici incat sa nu mai aiba nevoie de cnc, eliberand astfel cateva locuri.
altfel, nici o sansa.

Sper ca nu gandesti intr-adevar asta, pentru ca atunci te agati de iluzii. Crezi ca se va ajunge VREODATA IN ROMANIA sa fie regizori atat de puternici incat sa nu mai aiba nevoie de CNC?! Chiar de-ar fi puternici, tot ar veni la ciupeala, un ban in plus nu strica. Sa fii tu sanatos, vremuri mai bune n-o sa prindem niciodata. Va fi un etern plecati-voi-venim-noi-care-suntem-tot-ca-voi. Raman in picioare varianta lui Pitbull, aceea de a te invarti cum poti si a-ti castiga o mica zona de influenta, sau o varianta iluzorie, cu sanse minime, dar totusi sanse, adica aceea de a scrie bine si a spera ca nu vei fi ignorat la nesfarsit.
Dar repet: vad ca ducem discutia numai despre scenaristi, cand problema cea mare e la regizori si mai ales producatori. Ce mama ma-sii sa faca de exemplu unul care se vrea producator, e tanar si n-are puncte deloc pe casa lui? Hai ca rezolva cei 300 de roni ca sa fie in registru, hai ca se invarte si baga aia 20.000 de roni in contul casei cand participa, dar de unde scoate punctajul? Ca poate sa aiba un scenariu genial, degeaba. Vine Strada cu Mitulescu si poa' sa fie un scenariu notat la jumate, cu cele 40 de puncte pe care le are, tot va castiga. Iar ala tanar si visator sta ca buimacul si asteapta, ca n-are ce face. I se spune: fa, domle, un film pe speze proprii, mergi cu el la festivaluri si iti faci puncte. Faci pe naiba! Cu bani proprii tine de domeniul miracolului sa faci un film care sa ajunga la festivaluri. Ca nu toti sunt Porumboiu in Romania asta.
Un prim pas ma gandesc eu ar fi sa se schimbe naibii sistemul de notare, sa nu mai fie producatorii cei mai importanti la un concurs de scenarii! Iar apoi se pot face si alte lucruri. Pentru asta cred ca ar trebui sa tipam aici si aiurea, numai sa fie un pic de presiune!
Abbas is offline   Reply With Quote sendpm.gif