View Single Post
Old 16 Aug 2010, 13:10   #233
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Originally Posted by Judex:
Originally Posted by keepwalking:
judex,

asa e si unii ar spune ca pentru treaba asta e nevoie de timp.
dar timp au berechet, din moment ce le-au trebuit 3 LUNI sa "analizeze" o mana de scenarii!
Cred ca am mai zis treaba asta, chiar de mai multe ori numai pe acest forum. Exista tari europene unde comisiile unor institutii - de stat sau nu - care se ocupa cu acordarea de credite in domeniul cinematografiei, de multe ori chiar credite nerambrursabile, se intalnesc lunar pentru a evalua cererile! Si institutiile astea sunt multe si chiar lucreaza pentru binele cinematografiei nationale - majoritatea specifica in regulamente ca orice membru important al echipei de realizatori poate aduce un plus procentual bugetului alocat in cazul unei coproductii, spre exemplu, daca e cetatean al tarii cu pricina.
Unii vor spune ca da, aia-s tari, au bani gramezi etc. Nu-i adevarat, sumele de care dispun ei nu sunt cu mult mai mari decat ce administreaza, cica, CNC. Doar ca aia sunt seriosi si corecti, si ei si solicitantii, si, mai ales, stiu sa lucreze cu fonduri la vedere, sa ruleze banii, sa-i faca sa lucreze pentru cinematografie.

judex, nu sunt bani... să fim serioşi! Când vezi câţi bani se fut la noi pe prostii! Crezi că era mare şmecherie să dea din bugetul ăla de 2 miliarde de euro al turismului, 20 de milioane de euro pentru film? Nu era aia o promovare a României mai eficientă decât frunze, websiteuri etc.?!
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif