Originally Posted by c.ghevara:
Mă preocupă, pentru că m-am trezit că din 8 proiecte câştigătoare, patru aveau notă mai mică decât al meu. Se poate lua de bună nota pentru scenariu, sau e ”reglată” pentru o anumită medie generală.
|
hehe, si mie mi s-a intamplat, sesiunea trecuta, la scurt metraje

eu stau si privesc astfel lucrurile:
cred ca nu poti evalua la "virgula" nota unui scenariu.
ai vazut, intr-o vreme erau publicate notele scenariilor, nu punctajul general, cum e acum.
adica un scenariu aparea ca avand nota, de pilda, 6.83.
eu inteleg ca e vorba de o medie aritmetica, de aia e asa de precisa matematic, dar poti oare evalua strict matematic un scenariu?? e chirurgie, ce-i asta?
ma gandesc cum sta cel din juriu, cu scenariul tau in mana si se gandeste: "hmm...parca ar fi de cinci...sau de sase....sa-i dau oare 5.75?...mneee...ii dau 5.25..." si gata.
ei, secunda asta de evaluare, in care el ti-a scazut sau ti-a pus 75 de sutimi poate face diferenta in clasamentul final.
si astfel parca imi vine sa-i dau dreptate lui sergiu nicolaescu, cel care doreste o evaluare de ansamblu a proiectului, cu verdictul de "admis" sau "respins", fara sa depinzi de un clasament al cifrelor, unde poti pica cu sapte sutimi sub linie.
iar daca se va pastra cam acelasi regulament, mi-as dori ca ponderea scenariului sa fie de 70% in nota finala, iar restul, regizor si casa, sa fie cate 15%.
o alta idee buna ar fi si cea expusa candva de radu muntean, care si-ar fi dorit si o discutie cu regizorul care prezinta proiectul, sa vada omul cine e in spatele proiectului, sa vada ce-i poate capul, nu sa citeasca doar un nume pe dosarul de concurs.