Originally Posted by marius_em:
|
Totemul era o ancora in realitate. Cred ca ideea era ca stiai doar tu ca poate face ceva, ca se invarte nu stiu cum, ca are o anumita greutate, etc, si daca reuseai sa-i schimbi proprietatile, erai in vis. Insa, nu stiu cat de practic este pana la urma, daca esti in vis, si tu crezi ca esti in realitate, nu poti pana la urma sa-ti autosugerezi perceptia si asupra totemului? Adica totemul ala tot de propria-ti minte e legat, tot in capul tau este.
Poate e un alt mecanism, desi eu doar atat tin minte ca s-a explicat. Poate sa fie legat de acea tehnologie, de sedativ, nu stiu. Ca asa, mie mi se pare ca nimic nu e concret, ca nu exista nici o certitudine in filmul lui Nolan. Chiar daca pica, intrebarea daca e vis sau realitate ramane.
|
Exact.
Poate doar daca visul e creat de alt arhitect, arhitect care nu poate sti caracteristicile totemului tau, atunci da, poti distinge vis/realitate, altfel.. totemul mi se pare o jucarie care mai mult incurca scenariul decat sa-l sustina.
In alta ordine de idei, ca era sau nu tot filmul un vis al lui Cobb, un vis al lui Mal, sau whatever, nu cred ca altereaza filmul, mi se pare suficient in oricare din variante; scopul unui film nu este neaparat sa-l intelegi intocmai, ci sa te bucuri de el in forma in care l-ai inteles tu, nu?..
Deci cum e cu titirezul?