Thread: "Salt"
View Single Post
Old 10 Aug 2010, 10:47   #16
marius_em
Guru

marius_em

L-am vazut si mi-a placut. E un spy action solid, destul de bun. Nici nu e greu cand etalonul in gen e James Bond. Ca tot ziceti ca exagereaza, cred ca trebuie totusi sa-l puneti in perspectiva. Nu e o revelatie, nu e auto-ironic, nici nu se ia in serios exagerat. E ok, respecta regulile, si functioneaza. O vezi pe Angelina kicking ass.
Despre ce ii reproseaza Pit & co., am cateva explicatii punctuale.
  • Kim Jong al ii-lea, e intentionat. La fel a fost si Matveyev in loc de Medveev. Nu stiu care sunt ratiunile, dar asta e.
  • Motivatia lui Orlov e nu doar posibila, ci chiar probabila. E de ajuns sa arunci un ochi in Republica Moldova sa intelegi ce fel de mostri se pot naste din propaganda sovietica. Era un sondaj recent in Rusia, majoritatea regretau URSS-ul, si il considerau pe Stalin erou national. Natie de frustrati. Si nici macar nu e ceva nou, au mai fost destule filme cu acelasi stereotip (justificat) al rusului nostalgic dupa vremurile glorioase ale URSS-ului.
  • Uciderea sotului a fost scena mea favorita in film. Poate motivatia aici intr-adevar e subreda, dar mi-a placut sadismul actului in sine, precum si stoicismul eroinei.
  • Salt e invincibila, la fel ca Bond, sau ca Bourne, pentru ca e un agent antrenat, cu multa experienta, ca asa-i genul, ala bun, e the best of the best.
  • Aia cu motocicleta, mi s-a parut ca au aratat cum i-a prins aluia mana pe frana, de asta l-a oprit. Nu stiu daca o fi posibil, dar, ma rog, avand in vedere ca Salt e the best of the best, si ca asta e genul, pe moment, tehnica asta e satisfacatoare, nu te scoate din actiune.