Mi-e silă. Iar am apăsat pe un buton greșit și am pierdut tot ce scrisesem. Nu mă mai apuc să scriu din nou, că oricum nu interesează pe nimeni.
Oricum, asocierea lui Vadim Tudor cu KGB-iștii, după modul cum s-a manifestat la mascarada aia din Parlamentul României (prin care copiii foștilor staliniști, ajunși din nou în capul bucatelor după `90, după un post de peste 25 de ani, și-au reglat conturile cu cei care i-au epurat după `64, aducând români în locul lor), denotă cel puțin superficialitate.
Mai rămânea să scrii și de Ceaușescu că a fost asociat cu cei care i-au împușcat pe el și pe agenții de contraspionaj care n-au știut să se dea la fund la timp în decembrie `89, ajungând să fie masacrați de agenții (nu numai ai) KGB-ului.
Vadim Tudor a fost votat în 2000 de peste 2 milioane de oameni. Cine-ți dă ție dreptul să-i cataloghezi așa cum o faci? Cu ce ești tu mai bun decât ei? Nu sunt psiholog, dar faptul că te preocupă numai mizeriile spuse de „Tribun” despre unul sau despre altul (deși, dacă suntem riguroși, trivialitățile și scârboșeniile care s-au revărsat în forumul ăsta de-a lungul timpului printre colții tăi n-ar fi putut niciodată apărea în coloanele infamei „Săptămâni pe scurt”) indică un anume „interes” morbid (vorba doctorului Burlacu). Cei mai mulți oameni sunt interesați de agenda lui politică, nu de slăbiciunile lui de mahalagiu, ca tine și ca alții care se leagă de nimicurile astea.
Oamenii care vor să cunoască adevărul cercetează un subiect din cât mai multe surse, nu se complac în înghițirea pe nemestecate a „adevărurilor” debitate de alții, ca de pildă prieteni înjurați de Vadim.
Dincolo de mărunțișuri, de bârfa măruntă, Vadim Tudor se poate lăuda cu multe poziții corecte în politica internă și externă. Trecusem în revistă multe, dar dacă s-au șters când am apăsat din eroare Control-R...
P.S. (Cu riscul de a fi insolent,) „(i)legal”? „(i)moral”? Dacă îți stă pe limbă cuvântul cel mai nimerit, dar nu-ți vine în minte pe moment, nu-i nicio problemă, ți-l suflă Ghiță Giurgiu imediat: „PENAL”!
Să nu-l mâniem, mai bine zis să nu-l luăm peste picior pe Dumnezeu - Panahi a stat la mititica toată primăvara pentru mai nimic, iar Polanski trăiește și acum cu teama extrădării pentru un delict vechi de 30 de ani. În ciuda flotărilor morale anarhiste ale lui Porumboiu, eu cred încă în primatul legii scrise. Dacă am accepta ca fiecare să se ghideze după „legea morală (din sine)”, ar trebui să ieșim pe stradă înarmați, ca să nu riscăm ca niște apărători ad-hoc ai legii morale să ne aresteze sau și mai grav...
Last edited by Ipu : 06 Aug 2010 at 18:28.
|