Bine, nu mai insist. Cred totuși că te legi de fleacuri și că omul a făcut mult bine și l-a făcut din convingere, iar când a făcut compromisuri le-a făcut tot pentru a ajunge în poziția de a face ceea ce el a crezut în mod sincer că e bine pentru conaționali, nu pentru a se îmbogăți. N-am niciun interes subiectiv în legătură cu cariera lui politică, dar nu pot să nu observ că în mai toate momentele importante de după `89 a adoptat poziția corectă și plină de respect pentru o mare parte a populației - pentru că nu interesează câteva mii de talibani încă prea obsedați de comunism (care nu mai reprezintă de mult un pericol pentru vreo țară din Europa) ca să observe de pildă că România e îndatorată până peste cap și continuă să se îndatoreze, românii riscând să ajungă sclavii creditorilor care le pot (im)pune orice condiții în următorii ani. Poftim, chiar deunăzi „Tribunul” a fost primul și probabil va rămâne și singurul demnitar care roagă în mod public statele care pregătesc în prezent iminenta invazie a Iranului „să nu implice România în războaiele lor riscante și periculoase.”
Lupta pentru salvarea câinilor fără stăpân, în disprețul atâtor ființe umane care au suferit mușcături și care vor continua să fie mușcați, i-o înțeleg ca pe o slăbiciune personală subiectivă. Îl disprețuiesc pentru ea, dar e absurd să cer cuiva să gândească mereu ca mine.
Omul este încă regele naturii și deocamdată singura specie cu capacitate de exercițiu și cu răspundere în fața legii în România și trebuie să-și afirme dreptul pozitiv de a trăi cu sentimentul de siguranță. Câinii, sterilizați sau nu, trebuie strânși de pe stradă. Sunt mult prea mulți și transmit boli periculoase pentru om. Pentru a se evita traumele, celor care s-au atașat de ei și-i vor ar putea să li se acorde o perioadă de grație pentru a-i adopta. Pe urmă, să fie strânși de pe străzi și închiși în rezervații. La urma urmei, să nu uităm că au existat în România persoane care au sugerat asemenea lucruri pentru oameni și nu mă refer la cei pe care nu-i interesa „dacă rămânem în istorie ca barbari”, ci mă gândesc la un nene care voia să devină comisar european! Chiar și dacă se adoptă totuși „soluția ultimă”, cei care o vor pune în aplicare sunt profesioniști care primesc salariu pentru a asigura siguranța contribuabililor cum sunt acum profesioniști și cei care trebuie să apere Țara în cazul că ea ar fi invadată și să-i ucidă pe dușmani pentru ca cei care le plătesc din munca lor soldele să trăiască în pace și demnitate.
Last edited by Ipu : 05 Aug 2010 at 02:10.
|