Thread: "Inception"
View Single Post
Old 31 Jul 2010, 05:54   #158
Redy
Guru
 
Redy
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 676
Originally Posted by E.Floares:
Orgia fondului fara forma ar putea fi, de exemplu, un film de 120 de minute in care un barbat citeste in "La presse medicale" povestea unui experiment stiintific despre intinerirea oamenilor prin procedee chimice nemaiintalnite pana atunci, in timp ce o femeia recita in fundal poezii, toata "actiunea" petrecandu-se pe o scena de teatru.

Deci vrei sa spui ca imaginea isi pierde din putere odata ce fondul devine o orgie, adica vrei sa spui ca doar niste cuvinte insirate sau recitate este exemplul care ti-a trecut prin minte. Curios, si mie si se numeste CARTE nu FILM.

Acum nu trebuie sa gasesti un alt exemplu pentru a imi arata tu ce e aia orgia fondului fara forma pentru ca nu le poti separa nicicum intr-un film. Nu incerca sa justifici o fraza aberanta care populeaza uneori niste recenzii de film. Pentru ca vezi tu, exista un cuvant care exprima foarte bine tendinta oamenilor de a aprecia un eveniment sau un lucru prin prisma "imaginii" avand in vedere ca ochii sunt foarte importanti in viata de zi cu zi. Cuvantul este superficial insa nu poate fi folosit in halul in care este abuzata "orgia formei fara fond". Repetitia acestei fraze impreuna cu obsesia de "campanie" a filmului nu face defapt ca autorul sa se repete intr-un fel sau altul, asta cand nu ii ia la suturi in fund pe "micuti" pentru ca sunt "hype-ati" de trailere si teasere.
__________________
Cook Pass Babtridge
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif