Thread: "Inception"
View Single Post
Old 29 Jul 2010, 16:53   #122
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by E.Floares:
@miercuri

Titirezul nu ni-l arata ca s-ar invarti incontinuu sau ca ar cadea, drept urmare de unde stii tu ca e totul in mintea lui Cobb?

Faptul ca personajele secundare nu par sa aiba o motivatie clara si graviteaza in jurul lui Cobb.
Personajele secundare nu ca nu par sa aiba o motivatie clara, chiar NU au nicio motivatie! Iar asta nu inseamna ca e visul lui Cobb, ca daca avea Nolan curajul sa afirme ca totul e un vis, macar lasa titirezul ala se se invarta in continuare cu aceeasi frecventa, drept urmare autorul a ales cel mai ieftin final posibil si fiecare sa inteleaga ce-o vrea.

Admitand faptul ca totul e un vis, tot e prost faptul ca personajele secundare nu au motivatii si sunt lipsite de profunzime. Daca intr-adevar vroia sa ne pacaleasca ca de fapt totul e un vis (moama, acum mi-am dat seama, e acelasi rol pentru Leo ca-n finalul ala prost si lungit din Shutter Island), i-ar fi facut mult mai motivati si mult mai profunzi, sa nu care cumva nici sa-ti treaca prin minte faptul ca tot filmul e un vis de-al lui Cobb, iar in final, cu titirezul, sa ti-o dea in freza, lasandu-l sa se invarta mult si bine.

P.S. Mi-a placut cronica lui Pitbull, cu toate ca mie imi place mult de Nolan, nu am cum sa nu remarc lacunele imense si neimplinirile din "Inception", Doamne si melodia aia... inteleg ca era mai eficienta o melodie cunoscuta (ca aia sa se trezeasca), dar una mai putin pretentioasa nu gaseau?

P.S. 2 Pitbull, stiu ca au trecut doi ani si ca erai plecat din tara, dar vrei sa faci un mic efort sa faci o cronicuta si la Cavalerul Intunecat? Macar in timp ce bei o bere, tot m-ar multumi