Originally Posted by Judex:
...pe forumul Cinemagia, macar la sectiunea despre cinematografia romaneasca, atunci cand isi dau cu parerea useri ca Ricutza, cei precum Ipu tac si asculta, nu fac scandal si jalbe ca nu li se adreseaza lumea indeajuns de politicos.
|
Iată o altă grosolănie gratuită și inutilă! Din respect și solidaritate vizavi de șocul fizic și sufletesc pe care l-ai suferit zilele trecute n-am să-ți dau replica pe care flegma ta o merită. Îți amintesc numai că, uitilizator suspendat în repetate rânduri pentru delicte de limbaj, nu ai căderea morală să-mi scrii așa. Desigur, vor fi destui care vor jubila că m-ai pus la punct, că „bine i-a zis-o Judex <<paranoicului>>! (așa parcă mă numea nefericita aia care mă invita după alungare să-i citesc blogul)” Nu, Judexe, aici nu există utilizatori divini și utilizatori sub-oameni. Toți trebuie să se respecte. Ricutza mă tratase așa cum nici măcar un profesor n-ar avea tupeul să-l trateze pe un elev. Trebuia să-i răspund, ca să nu risc să-i demoralizez pe cei care mă susțin!
Ricutza, nu văzusem că te-ai explicat decât
după ce am terminat de scris mesajul trecut. Fiind foarte târziu, am lăsat continuarea pe azi.
Nu mă deranjase trimiterea la o lucrare obscură, ci tonul disprețuitor și lipsit de deferență.
Ceea ce însă ar trebui să-ți dea de gândit ție este lipsa capacității de sinteză și de a stabili gradul de generalitate a unui argument. A trimite pe cineva să citească un capitol dintr-o operă beletristică - așa cum unii predicatori creștini îi îndeamnă pe credincioși să afle răspunsuri la niște probleme de zi cu zi indicându-le o anumită carte, un capitol și un verset din Biblie - e rușinos mai degrabă pentru sfătuitor decât pentru cel sfătuit. Nu mai spun că în cazul de față nici nu era vorba de masacre sau de crime de război sau pace, decât ca o simplă situație care poate fi speculată într-o operă artistică tezistă, discuția fiind despre denigrarea programată sau involuntară, voluntară ori comandată, superficială sau gravă.