Ipu, nu imi vine sa cred ca nu intelegi .
Nu e normal ca la toate filmele care prezinta drame si mizerii umane, aspecte sociale negative sau alte lucruri asemanatoare, sa se faca asocierea cu natia din care fac parte personajele sau cu teritoriul/dimensiunea culturala a acelei natii. Unele lucruri prezentate in filmele despre care vorbesti au caracter si dimensiuni universale. In plus, chiar daca s-ar pune problema ca unele lucruri din acele firme scot in evidenta unele tare ale societatii romanesti, acest lucru nu inseamna ca autorii acelor filme nu iubesc natia din care fac partte.
Esti de parere ca filmele romanesti ar trebui sa fie un fel de "cantarea Romaniei' de tip cinematografic? Pana la urma arta cinematografica trebuie sa aiba scop propagandistic, sau scop artistic?
Nu mi se pare normal modul in care percepi aceasta problema si ma mir ca insisti atata cu un topic care pana la urma pleaca (cred eu) de la niste premise false, din motivele aratate aici si in posturile mele mai vechi. Ce ma irita e ca te percep ca pe un tip inteligent, insa esti uneori cu desavarsire opac la contraargumente clare care iti infirma ideile.
Last edited by Floydman : 22 Jul 2010 at 13:07.
|