Thread: "WebSiteStory"
View Single Post
Old 22 Jul 2010, 09:39   #10
SMC
Guru

SMC

Dragii mei,

Stiti ce n-am inteles eu in filmul asta?
Si poate ca mi-a scapat,desi ma indoiesc.

Cum mama dracu' afla Laura ca Mira(prietena ei) e ucisa de Ficat(Oreste),si mai mult,ca a avut si un complice - ca nimeni nu-i spusese ? La stiri (pe Realitatea) nu se anunta decat descoperirea unui cadavru,iar Laurei,pana sa-si puna la punct elaborata razbunare,si dupa aia,nimeni nu-i spune nimic.

Nu voi discuta defectuozitatea scenariului - ca n-a avut - si nici filmul,per-ansamblu,pentru ca mi-a displacut total,gasindu-l neinsailat si excesiv de trivial.

Eu am vazut filmul asta la vizionarea de presa din Bucuresti,cu vreo saptamana inainte ca el sa intre pe ecrane,si,din motive de oarece timiditate si bun simt (cum s-ar fi putut interpreta) nu l-am intrebat asta pe insusi Chisu,acolo de fata,mai ales ca el a recunoscut (inainte sa fie intrebat) ca "filmul are multe greseli".Totusi,i-am trimis unui prieten - care s-a aflat la Cannes anul asta,loc prin care s-a perindat vreo doua zile si D.Chisu - un text sms prin care il rugam sa faca acolo ce n-am facut eu aici.N-a mai apucat din anumite motive.

Cu umor conchid ca filmul imi aminteste de Frankenstein(1931)al lui James Whale,in care Boris Karloff intra in dormitorul sotiei doctorului,pe care o ucide,cu toate ca nu avea de unde sa stie unde locuiesc acestia.

Intrebarea ramane valabila.

"I never lose - not really"
Jef Costello - Le Samourai,de J.P.Melville
SMC is offline   Reply With Quote sendpm.gif