Thread: "A Single Man"
View Single Post
Old 19 Jul 2010, 08:50   #2
miercuri
Guru

miercuri

Regizorul este designer de moda in continuare. Personal pe mine nu m-a incantat extrem de tare efortul lui Tom Ford. Felul in care a folosit lumina, culorile, slow-motionul si muzica mi s-a parut mult prea mura in gura si aici s-a vazut lipsa de experienta. Apoi atentia obsesiva fata de detalii devine un pic agasanta. De exemplu, puloverul de angora al lui Nicholas Hoult e exact genul ala de detaliu enervant, gandit clar de cineva care e estet in primul rand si apoi regizor. Asa m-am bucurat cand l-a dat in sfarsit jos. Si scriptul a fost scris tot de Ford. Eu am citit cartea inainte (intamplator Isherwood e unul din autorii mei preferati, cam subapreciat el din pacate) si se vede de la o posta ca Ford e un primul rand un mare fan al cartii, dar ceea ce il diferentiaza de alti mari fani e ca e are si bani sa-si faca propriul film dupa carte.
Altfel, filmul are categoric meritele lui, dar mi se pare departe de maiestrie. Nu e catusi de putin subtil, din cauza ingramadirii de elemente tehnice destul de transparente in fond. E frumos, estetic, dar overdone cumva si asta mi-a stirbit un pic experienta emotionala atunci cand l-am vazut.

Last edited by miercuri : 19 Jul 2010 at 08:54.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif