Mesaj public recent (nu e nevoie sä spun de la cine - nu c-ar avea importantä):
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...31#post1532731
Adevarul despre Sergiu Nicolaescu trait chiar de mine
Din toti care au scris aici pe forumul acesta a lucrat cineva cu Sergiu? La figuratie? Orice film are nevoie de figuratie si trebuie alesi exact cum spunea cineva (ca la tirgu de vite) asa se alege si tu daca ai fi fost in locul lor la cei care alegeau la fel ai fi facut si tu te asigur.
Eu am lucrat cu Sergiu ca recuziter,electrician de iluminare,figuratie si cascador,intradevar la prima vedere ti se pare un om dur un om rau injura pe platouri mai rau ca usa cortului dar injura pe dreptate ca oamenii nu asi fac treaba,Sergiu cin te punea sa pui de exemplu un scaun in acel colt unde ti-l arata el acolo raminea scaunul nu il mai muta pe cind alti regizori ziceau "punel in coltul ala mmmm nu punel in coltul celalalt mmmm nu punel pe mijloc mmmm nu dal afara mmmm nu punel de unde la luat prima data parca sta tea mai bine si lasal acolo" asa se face treaba?(pai daca Sergiu te anunta cu cateva zile dinainte ca are nevoi de nustiu ce mobila si masini sau haine trebuie sa le aduci sau daca nu gasesti ceace cere el ai spui dinainte nu vi in ziu de filmare si ai spui ca ai uitat sau nu ai putut ca ai avut altceva de vacut bine inteles ca ai sare dracii ca a chemat o echipa intreaga actori si etc. cum sa nu te injure?) si la figuratie la fel daca ati arata de 10 ori cum sa faci ce sa spui si cum sa te misti si tu faci totul pe dos cati nervi crezi ca are un om cat poate sa reziste?la electrica mai putin sa baga nu prea avea el treaba cu electricienii daca nui convenea lumina se lua de directorul de lumini dar nu se creta cu el ci doar se sfatuiau intre ei. Cu cascadorii in ultimul timp nu se lua dei ei ca baietii asi faceau treaba.
Am filmat si eu la Triunghiul Mortii cascador si figuratie,noi cascadorii eram prima linie noi muream primii noi ne luptam figuratia din spate bine inteles erau soldati erau ca umplutura ca numar sa arate precum doua armate su lupta pai daca noi cascadorii le spuneam de 20 de ori la soldatii aia de la figuratie atentie pe unde calcati ca majoritatea dintre noi cascadorii sintem morti pe jos sa nu ne calcati cu bocancii si figuratia nu avea nici o treaba si te calcau pe fata pe maini pe picioare pe unde nimereau nici nu se uitau pe unde merg o sa radeti dar eram ca si mort pe marginea traseului si unul de figuaratie ma calcat direct pe testicule cu bocancii de stateam intins prefacut ca mort cu singe pe fata si zbieram si injuram ca numai puteam de durere norocul meu ca nu se tragea cu sunet. Iar cind a fost sa ne luam banii un bosorog care deabia deabia mergea se mai tinea si in baston nu vroia sa ne dea banii pe care am filmat la-am luat noi cascadorii de gat lau trintit pe masina omul inainte sa se ia de el cascadorii ne aspus ca nu o sa vedem nici un ban ca nu mai are bani dupa ce lau scuturat bine cascadorii pe bosorog sau dus la Sergiu si lea spus ca nu vrea bosorogul sa le dea banii,noroc cu Sergiu ca sa dus la el la injurat si la scuipat si ia zis sa ne dea banii a doua zi la sedie a stat Sergiu linga el linga bosorog pina nea dat toti banii pina la ultimul banut si numai noua nea facut asa le-a facut si la altii dar aia nu au stiut sa se duca la Sergiu si lea dat bosorogul teapa lea dat cat a vrut el.
Parintii mei amindoi au lucrat in cinematografie si ami povesteau cum se faceau filme pe timpul comunismului aveau norma 24 de filme an trebuiau sa faca la sfirsitul anului nu mereu asi indeplineau norma si se duceau repede la Sergiu si il rugau sa ai ajute sa faca norma in ultima vreme cam din anii 70 cinematografia din buftea nu se mai finantau de la stat se autofinantau din vinzari. Bagau filme americane pe cinematografe bine inteles si romanesti dar mai putine si raportau mai sus toate castigurile ca erau la filmele romanesti de unde ca lumea se duca la filmele americane dar aveau bani salariile in studiourile cinematografice erau cele mai mari din tara cel mai mic salariu in stiouri era de 2000-2500 iar in tara ca mester poate aveai 2000 sau 2500 in rest nimeni nu sarea de 1000-1500 plus ca legitimatia de servici aveai dreptul sa intri gratuit si cu familia la orice spectacol de teatru sau la film.
Multi il injura pe Sergiu ca nu le placeau munca,Segiu ai puna la treaba dasta il injurau toata lumea lasa munca pe el pe Sergiu,el trebuia sa faca recuzita ,el trebuia sa faca costume ,el trebuia sa faca decorurile,el trebuia sa faca scenariile si etc si etc toate trebuia sa le faca el si ceilalti sa stea degeaba la birfa si bautura si Sergiu sa munceasca asa credea lumea ca e bine.
Celebra comedie NEA MARIN MILIARDAR lui Sergiu ia fost impusa de comunisti sa faca acel film el arefuzat precum bine stiti el numai filme de razboi facea si dupa multe amenitari a acceptato ca nu a avut incotro,iar cum spun multi ca era favoritul lui Ceausescu sau a lui Ceauseasca nu este adevarat omul il ducea bibilica gindea toata lumea il respecta pentru munca care o facea si cred ca vedeti ce filme a facut precum (cu mainile curate,revansa,un comisar acuza,Mihai Vitazul,Mircea cel batrin si etc ) mai face cineva sau macar a incercat sa faca astfel de filme? cu armata da avea pile nu stiu ce mare general au fost colegi de clasa si erau foarte buni prieteni si mereu apela la el ba pentru tinuta de razboi ba pentru arme ba tancuri masini,soldati si etc. Studiourile aveau cota pe an de benzina si motorina si cam o depaseau mereu se duceau la Sergiu se rugau de el el la rindul lui dadea tel la general sa ai dea cateva tone de benzina si motorina ca are nevoi pentru nu stiu ce film pe vremea aceea nu se cunostea la armata cateva tone.
Astea sint printre putinele momente petrecute pe linga Sergiu si cam ce facea sau cum lucra.
O faza criminala : la filmul Oglinda filmam vizavi de senat la muzeu cum Generalul Antonescu astepta pe ceilati generali la la palat si trebuiau sa vina cam 5-6 masi ni de epoca sa parcheze in fata palatului soferii trebuiau sa se dea jos primi si sa deschida portierela generarilor,incepe filamarea vin masinile primul sofer se duce si deschide portiera generalului sa coboare soferul un TIGAN negru tuci se aude in racnete SSTTOOOOOP unde dracului ati vazut voi la palat la Antonescu soferi TIGANI? si dai si injura pe cei care aveau grija de figuratie si care ai coordonau.
Intradevar in ultimul tim este foarte batrin sa ramolit nu a mai facut filme bune dar cind ai asa ceva in singe cam greu sa te lasi de asa ceva mai ales de cinematografie