Guru
|
Regizorul începe un nou film, deşi medicul i-a recomandat repaus. Sergiu Nicolaescu, neobosit: "Mă voi odihni destul dincolo!"
(PUTEREA)
Abia a lansat filmul “Poker” şi Sergiu Nicolaescu se pregăteşte deja să înceapă filmările unei noi producţii cinematografice, “Candele de zăpadă”, un film istoric care are ca laitmotiv ziua de 23 August, fosta zi naţională a României comuniste. Cu toate că a avut probleme de sănătate şi medicul i-a recomandat cât mai multă odihnă, Nicolaescu nu simte nevoia unei pauze şi ne-a spus, zâmbind, că se va odihni destul pe lumea cealaltă.
Fericit că filmul “Poker”, ultimul dintre cele pe care le-a regizat, a fost primit excelent în cinematografe şi continuă să fie cel mai vizionat film românesc al anului, Sergiu Nicolaescu s-a pus pe treabă. În curând, va începe munca pentru o nouă producţie cinematografică, un film istoric ce va avea în prim-plan ziua de 23 August, fosta zi naţională a României comuniste. Acesta se numeşte “Candele de zăpadă”, iar filmările vor avea loc exclusiv în România, urmând ca luna aceasta să fie aleşi actorii. Fără a ne dezvălui cui va distribui rolul principal, Sergiu Nicolaescu ne-a spus că este vorba de actori cu care a mai lucrat, atât din generaţia tânără, cât şi actori care au îmbătrânit alături de el, pe platoul de filmare. Chiar dacă “Poker” are încasări foarte bune şi sponsorii nu au fost dezamăgiţi că au acceptat să colaboreze împreună, Nicolaescu se teme că va avea probleme financiare în noul proiect şi este conştient că va fi extrem de greu să convingă pe cineva să i se alăture. “Este foarte greu să faci un film bun cu sponsorizări minimale, însă eu sunt optimist. Banii sunt foarte puţini, dar nu am ce face. Nu pot aştepta, pentru că mi-e teamă că ne-am îngropat într-o criză financiară din care nu ştiu când sau dacă vom ieşi! Din păcate, şi banii CNC-ului (n.r. - Centrul Naţional al Cinematografiei) sunt foarte puţini, pentru că ei fac festivaluri în loc să sponsorizeze filmele. Asta eu n-o mai înţeleg. Se fac festivaluri de film peste festivaluri de film, însă nu se susţine producţia de filme. Banii sunt mai mult pentru evenimentele în care se prezintă filmele şi nu pentru cei care vor să trimită filme la acele festivaluri. Sună îngrozitor, dar asta este realitatea!”, ne-a declarat Sergiu Nicolaescu. Încrezător în forţele proprii, regizorul care anul acesta a împlinit 80 de ani nu simte nevoia unei pauze. Cu toate că medicul l-a sfătuit să pună pe locul doi munca şi să aibă mai multă grijă de sănătate, Nicolaescu îşi vede în continuare de treburile lui şi nici vorbă de relaxare în vara aceasta. “Nu-mi trebuie vacanţă. Mă simt bine, n-am mai avut nici un fel de probleme. Mă voi odihni destul dincolo, când voi închide ochii! Asta este, este un lucru firesc. Tuturor ne vine rândul şi nici eu nu voi face excepţie!”, ne-a declarat regizorul.
“Cui nu-i place «Poker», să nu meargă la cinema!”
Apreciat şi deopotrivă criticat dur pentru cel mai recent film pe care l-a trimis în cinematografe, Sergiu Nicolaescu are un mesaj pentru cei care nu îl apreciază: “Cui nu-i place «Poker» să nu meargă la cinema! Eu nu oblig pe nimeni să vadă filmul, împotriva voinţei personale. Filmul este o exagerare, orice comedie este o exagerare a prezentului. Eu îmi bat joc de societate. Aşa e viaţa! Nu pot să sper că va plăcea tuturor ceea ce fac eu, unii mă înţeleg, alţii nu, însă este greşit să spui că filmul are o droaie de vulgarităţi. Nu-mi sunt dragi cuvintele vulgare, însă pe alocuri s-au cerut tocmai din dorinţa de a ilustra aşa cum trebuie societatea în care trăim”, ne-a declarat regizorul. Cât despre valul de tineri regizori şi actori, Nicolaescu spune că “au talent, filmele au la baza idei geniale, însă sprijinul financiar pe care îl primesc este minimal”.
|