View Single Post
Old 08 Jul 2010, 12:47   #120
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by StefanDo:
domnu' cozma, ai nevoie de o precizare

cel mai vizionat film romanesc la cinema in ultimul deceniu este garcea si oltenii

hai acum sa vorbim de salile de cinema pline si "calitate"

dar nu aici, ca suntem FOARTE off-topic

problema e ca nu e vorba doar de calitate vs cantitate. scriu post-ul asta in timp ce ma uit la So You Think You can Dance. Ma uit la niste dansatori extraordinar de talentati care desi apreciati de juriu, nu sunt votati de public. Cum probabil va dati seama, exista in acelasi concurs dansatori mai putin dotati tehnic dar care reusesc sa transmita mult mai multe emotii si sunt de aceea extrem de populari. Spre deosebire de noi, spre deosebire de critica din Romania, si poate si spre deosebire de CNC, juriul din emisiunea asta chiar isi pune intrebarea: "ok, tu ca dansator extrordinar de dotat de ce nu esti totusi apreciat", si chiar incearca sa dea raspunsuri cu care eu ca spectator sunt chiar de acord. Pentru ca si eu ca spectator (fara experienta in domeniu) gasesc ca e mai interesant sa ma uit la cineva care comunica cu mine si care exprima niste emotii, decat la cineva care executa totul ca la carte dar nu transmite nimic.

Revenind acum la film, poate ca totusi Garcea si Oltenii ar merita un pic mai multa atentie si consideratie. E foarte usor sa zici "a fost placut de prostime, de mase", dar sincer cred ca e vorba de mai mult de atat. E ceva in personajele alea care reuseste sa comunice cu publicul, sa trezeasca emotii si mi se pare ca asta e totusi important. Murch pune emotia pe primul plan, si sunt total de acord cu el.

Pe de alta parte, este la fel de evident (si spun asta cu parere de rau), ca in filmele noului val romanesc lipseste totusi aceasta emotie. Sunt extraordinare ca si constructie, ca si idei, dar nu ma fac sa ma uit la ele din nou, nu am imagini care sa-mi ramana in cap, si din cauza asta eu nu as respins cu atata usurinta ca Pitbull, parerile lui danielcozma.