Dezactivarea poziției de ofsaid
Faza primului gol al argentinienilor mi-a amintit de faza golului lui Goian din meciul de la Constanța cu Olanda - știți voi, faza aia pe care TVantiR o tot relua, Grădinescu neuitând să precizeze că a fost ofsaid.
Oare dacă poziția de ofsaid se poate re-activa, n-ar trebui să se poată și dez-activa? În fond, chiar dacă în momentul șuturilor lui Codrea/Messi, Goian/Tevez se aflau în spatele penultimului jucător olandez/mexican, atunci când au trimis balonul în poartă ei nu mai erau dincolo de penultimul jucător advers. În spiritul jocului, EI NU ȘI-AU CREAT UN AVANTAJ, de vreme ce au revenit la o poziție în care puteau primi balonul în poziție regulamentară.
De ce poziția de ofsaid se judecă în momentul plecării pasei și nu în momentul când jucătorul ia contact cu balonul? PENTRU A AVANTAJA ECHIPA AFLATĂ ÎN ATAC, favorizând surprinderea apărării prin pase în adâncime surprinzătoare, sincronizate cu țâșniri surprinzătoare ale jucătorilor echipei aflate în atac. Dacă ofsaidul s-ar decide în momentul recepționării mingii, niciun jucător n-ar mai putea scăpa singur cu portarul, pentru că ar fi fluierat în ofsaid - un avantaj net pentru apărare.
Arbitrii italieni ai disputei de ieri au acționat, fără să vrea, în spiritul jocului, chiar dacă în disprețul regulamentului actual.
__________________
„Iubirea" e un cuvânt şi-atât. Există şi cuvinte care nu au un sens anume, ci reprezintă numai o alăturare de sunete.
|