View Single Post
Old 22 Jun 2010, 11:43   #2552
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Originally Posted by Judex:
Ipu, spun ca nu conteaza mingea pentru ca important era primul exemplu, cel cu saritura pentru evitarea contactului cu adversarul Tiote al tau a lovit ca un animal ranit. In orgoliul propriu. Fotbalistic, camerunezii fusesera umiliti de brazilieni. Ca-n curtea scolii i-au ametit. Asa ca indivizii au gasit de cuviinta sa riposteze tot ca-n curtea scolii. Ca aia prosti din curtea scolii.

Eu pot să admit că Cheick (care, apropo, nu e al meu, eu nu am niciun parti pris în legătură cu „elefanții”) a profitat de chifla lui Ralph ca să se răzbune pe el pentru gol, dar trebuie să înțelegi, ca sportiv și ca om frustrarea unuia care după ce a muncit din greu atunci când alții se relaxau în vacanță e batjocorit de niște escroci ai fotbalului.
Să ne înțelegem: Brazilia nu joacă nimic, se salvează prin câte o execuție inspirată a lui Kaka sau a lui Maicon. Brazilia refuză posesia și a devenit o echipă de contraatac. Prin contrast, Portugalia sau Argentina domină, sunt inventive, au curaj și acceptă riscul.
După ce că li s-a dat șansa să mai câștige două campionate mondiale prin organizarea lor, după SUA și Extremul Orient, în Africa de Sud și apoi chiar acasă (că în Europa nu sunt în stare; în 2018 se vor împlini șaizeci de ani de când au luat ultimul și singurul lor trofeu la noi!), brazilienii mai fac și mânării.
Nu, din punct de vedere sportiv, nici camerunezii săracii, dar nici ivorienii nu fusasără umiliți de O Fabuloso e Co. Umiliți au fost coreenii cu Portugalia sau cu Argentina, umiliți au fost ai noștri cu Serbia sau odinioară cu Elveția. Didier și colegii lui au luat un prim gol la care se aplaudă și care nu te face să te simți umilit, s-au organizat și s-au luptat de la egal la egal cu favoriții grupei atâta vreme cât a fost încă 1-0, iar la 2-0 s-au descoperit, ca să încerce mai mult în atac. În final au și reușit un gol ca în curtea școlii, ca și cel primit de apărarea lui Cesar în primul meci.

Altfel, Spania m-a mâhnit prin lipsă de caracter și de seriozitate. Nici 7-0, nici 4-0, nici măcar acolo un 4-1 sau un 3-0! Să nu joace așa, la mișto și când or da de Portugalia sau de... Ori poate îi scapă chilienii de orice griji legate de optimi...