Originally Posted by Windom:
Revin un pic la The Tudors pentru ca tocmai am inceput sezonul 3 si mi-am amintit de o chestie pe care i-o reprosasem in trecut: părtinirea făţişă cu biserica catolică. A mai remarcat careva chestia asta?
|
Nu mi se pare o partinire.
A fi adeptul religiei catolice era un punct de referinta pentru ceea ce insemna a fi "normal". Trebuie sa recunosti ca biserica anglicana a aparut dintr-un capriciu corect dpdv moral.
Marea masa este, ca si acum, proasta. Adepti prosti si de o parte si de cealalta, dar sustin ca biserica anglicana a fost necesara pentru a intrerupe influenta papalitatii. Biserica creata de Henry are un caracter mai laic fata de catolicism.
Multe, multe tampenii, omoruri si razboaie s-au intamplat din cauza religiilor. Putearea a alternat de la o religie la alta in cursul timpului. Aici s-a intamplat o trecere.
Traditiile si batranii iti inspira mila si, uneori, simpatie, din cauza asta probabil a aparut aceea perceptie.
O paralela buna:
In "Ultimul Samurai". Majoritatatii lumii i-a parut rau de esecul samurailor si ar fi vrut ca acestia sa castige, dar din orice alt punct de vedere, in afara de mila si traditie, victoria "noii Japonii" a fost extrem de importanta si necesara.