Thread: Seriale TV
View Single Post
Old 09 Jun 2010, 11:31   #485
marius_em
Guru

marius_em

Eu nu inteleg de ce toata lumea compara cu Rome orice serial cu valente istorice. Rome a fost OK, dar nu m-a dat niciodata pe spate. Tot timpul a avut feelingul unui show limitat, un fel de Xena, cu mai toate scenele in incaperi, personaje putine, si deloc atat de controversate pe cat m-as fi asteptat. The Tudors are complexitate, si asta atrage. Sa nu mai spun de femeile frumoase, una si una. Preferata mea a fost Anne Boleyn. E imposibil ca sa-l imbatranesti pe JRM 40 de ani in 4 ani, WTF? Dar chiar si asa, arata si se comporta diferit acum in sezonul 4, e mai obosit, i-au crescut coarne de calvitie, e si putin mai jegos in gesturi, dar si mai cumpatat, fata de cum era in sezonul 1, tanar, potent si afemeiat. Si oricum, nu inteleg cum nu respecta adevarul istoric, e foarte bine documentat. Si educativ. Eu unul chiar nu stiam ca Biserica Anglicana s-a nascut dintr-un capriciu al regelui.

Si Windom, desi ma bucur ca iti place The Tudors, nu te iert pentru Spartacus, si iti mai spun o data, bite it. Bite it hard! Am impresia ca agresivitatea acestui show deranjeaza, si creaza multora o preconceptie. Poveste e acolo, si e savuroasa, dar e impletita cu scene bombastice de violenta, de masculinitate. E si asta un aspect al vietii, eu unul mai am nevoie si de badasserie, de cate un Rambo sa-mi faca sangele sa clocoteasca. Uneori am nevoie sa am un sentiment de Fuck the world, i fucking rock for being a fucking man.