in sfarsit, gasesc timp sa scriu ceva la un thread pe gustul meu!
o gramada de povesti circula pe seama batranului texan: un jurnalist francez l-a intrebat odata de ce nu este "iubire"

in filmele lui. peckinpah era de dimineata in starea lui obisnuita (dead drunk), a scos pistoalele cu maner de fildes si-a inceput sa traga dupa ala prin platoul de filmare.
alt ziarist-incercand sa-l perie-l-a intrebat de ce poarta tot timpul pistoalele cu maner de sidef (unde p. a inceput sa zbiere ca sunt cu maner de FILDES) si si-a terminat si el "interviul" incercand sa alerge mai repede ca glontul.
spunea ca singurele femei cinstite sunt curvele mexicane(pe care le-a si distribuit in filmele lui).
fiecare film are cate o fraza esentiala in miezul lui, care se repeta si in jurul careia se invarte (si se explica toate actiunile personajelor); in "the osterman weekend" este o vorba care l-ar face invidios si pe kant: "adevarul este o minciuna inca nedescoperita". in filmul cu mcqueen si macgraw, barbatul ii repeta femeii ca nimic din ce se intampla nu este un joc (o fraza simpla, care in gura tacutului mcqueen si ascultata cu ochi mari de ali macgraw, are pretentii de aforism existential).
am scris si io ce mi-a venit prin cap acum, dar...mergeti, bre, si vedeti filmele lui