View Single Post
Old 01 Jun 2010, 13:30   #2312
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Ajungeau la Steaua sau la Dinamo pentru că trebuiau să-și satisfacă stagiul militar. Nu-i vorbă, aveau și avantaje: toți terminau cu grad de ofițeri, jucau într-un climat profesionist, se băteau în cupele europene. Mai ales Steaua avea două echipe, formate din crema jucătorilor din România - mulți nici nu prea jucau, dar avantajul era că erau stricate celelalte echipe. În Cupa României programul era stabilit astfel încât Steaua și Dinamo să se întâlnească numai în finală. Chiar mi-amintesc că am văzut pe viu un meci dubios câștigat de Steaua contra Craiovei în Cupă. Nu cunosc situația de la Dinamo, dar Steaua a continuat să aibă avantaje logistice și după `89, cât a mai aparținut de MApN, înainte să vină Becali.
Eu nu zic să se rușineze steliștii și dinamoviștii de avantajele pe care le-au avut de pe urma regimului dinainte de `89. Mi se pare numai nedrept și absurd să considere că Partidul și Statul nu s-au achitat de obligațiile lor și nu i-au ajutat cât de mult au putut, să disprețuiască sacrificiile care s-au făcut la vremea respectivă pentru ca, în cenușii ani `80, steliștilor și dinamoviștilor să nu le lipsească nimic din ceea ce era necesar performanței.