Originally Posted by Floydman:
e enevant pt mine faptul ca unul din cele mai tari si mai "ecranizabile" (zic eu) romane din litertura Romana, nu beneficiaza si nici nu sunt semne ca va beneficia de o ecranizare integrala. E vorba de Cronica de Familie a lui Petru Dumitriu. O serie de 3 filme ar fi superb, pt ca e cam greu sa faci o sinteza dintr-un fir narativ care se intinde de la 1850 la 1945...
Cred ca exista un singu regizor care ar putea face un film -saga (nici de astea nu prea avem in cinema-ul romanesc) urias ca valoare dupa aceasta carte. Nae Caranfil, of course!
"O vara de neuitat" nu se pune! Nu ca nu ar fi bun, dar nu are prea mare legatura cu ce am scris aici.
|
Am o intimplare funny legata de Cronica de familie. Am citit pe nerasuflate primele 2 volume, din pacate al treilea lipsea cu desavirsire, asta pentru ca parintii mei au avut achizitionate 2 bucati din volumul 2 si lipsa volumul 3

Putin inainte de 89' am luat volumul 2, care era in plus, sa-l plasez intr-un anticariat, fara sa am nici cea mai mica idee ca ar fi interzis. Dupa ce a cercetat lista cu autori interzisi tipa mi-a inapoiat cartea, iar eu nu pricepeam de ce n-o primesc

Acum astept sa-mi parvina cele 3 volume, intr-o noua editie - 20 de ani de asteptare, e mult, e putin? cartea merita cu siguranta ")