View Single Post
Old 18 May 2010, 23:56   #253
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Chambord:
Spionul Care A Iesit Din Joc (The Spy Who Came In From The Cold) (1963), de John Le Carré

Nu sunt un fan al cartilor de spionaj dar acest roman mi-a atras atentia prin faima de care se bucura atat in randul initiatilor genului (a castigat un important premiu pt Cel mai bun thriller din ultimii 50 de ani, in 2005) cat si a unor Graham Greene sau Daphne du Maurier care il numeau printre cele mai bune romane pe care le-au citit. Si a meritat pe deplin. E foarte smart, tensionant cap-coada, fara compromisuri si foarte bine scris. Un roman al unui gen de nisa care face pasul spre Literatura cu L mare. E cartea dupa care toata lumea a vazut in John Le Carré unul din marii scriitori de azi.

Nota: 10 / 10 (esential)

am vazut aseara filmul cu acelasi nume, cu richard burton in rolul principal. criterion a publicat filmul in doua discuri, al doilea contine un interviu cu john le carre despre film, plus un reportaj bbc despre scriitor, care chiar a fost spion in perioada razboiului rece, a lucrat pentru MI6. extrem de interesant! filmul, dupa spusele lui, a redat destul de bine caracterele si povestea create de el, insa nu crede ca exista scriitor care ar putea sa fie multumit pe deplin de o ecranizare a uneia dintre cartile sale. fiecare cititor isi imagineaza un personaj in felul lui, ramane intr-un fel misterios, nebulos, ori printr-o ecranizare personajul capata o imagine clara.
eu o data ce am vazut filmul, daca as vrea sa citesc cartea, nu pot sa mi-l inchipui pe alec leamas decat sub infatisarea lui richard burton. cred ca era mai firesc sa fi citit cartea inainte
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif