Thread: Limba română
View Single Post
Old 29 Apr 2010, 12:21   #260
pipes
Guru

pipes

e justitificata prin prisma ta, ca IT-ist. eu nu zic sa nu se foloseasca termeni (anglo-saxoni, mayasi, botswanezi si de care vrei tu), dar atata timp cat exista variante acceptabile si deja impamantenite, NU. este stricta mea parere. recunosc ca si eu folosesc termeni "deocheati" dar in cercuri restranse si cat mai putin in exprimari "oficiale". este un subiect care nu se rezuma strict la limba. ea ar trebui sa faca parte dintr-un intreg care, din pacate, nu mai exista decat minoritar.
aversiunea fata de bucuresteni - mi se pare o exagerare. si tu si altii confundati itele. multi vin in bucurest pentru studii, realizare profesioanala etc etc. majoritatea raman aici. si atunci trebuie sa se conformeze unor obiceiuri care de cele mai multe ori nu coincid cu ale lor. nu iau apararea bucurestenilor, dar nu sunt mai rai cu nimic mai mult decat ardelenii, banatenii sau moldovenii... se intampla acelasi lucru din alte si mai cunoscute orase-metropole (banuiesc ca esti la curent cu situatia new-york-ului). baga o paralela si vezi ce iese!
eu sunt bucurestean neaos. si care e problema? nu ma face cu nimic mai deosebit decat altii. ceilalti vroiau sa ne vada altfel si de aici rezulta tot. te-ai gandit vreodata la asta? guess not....
bafta si relaxare cat mai optima de 1 MaiMunte - in cazul meu!
pipes is offline   Reply With Quote sendpm.gif