Thread: Limba română
View Single Post
Old 29 Apr 2010, 08:09   #253
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Exclamation

Asta e trist ca numai in doom2 apare corect topogan, asa ca prin folosinta a intrat in limba literara. Mie caramela nu imi suna bine. Credeam si eu ca e gresit cu ceva timp in urma.

Marius_em
, si eu am auzit prea putini oameni folosind mi-ar placea. Nici in Timisoara nu se foloseste decat gresit, am inteles ca e o "marca" a Bucurestiului. Primul lucru enervant mentionat de frate-meu cand s-a mutat acolo.

Şi alt cuvânt care mă frapează "ridichii" ca plural.

Quote:
RIDÍCHE, ridichi, s.f. Plantă erbacee legumicolă din familia cruciferelor, cu frunze adânc crestate, cu rădăcina sferică sau conică, alungită, cărnoasă, umflată, comestibilă (Raphanus sativus); p. restr. rădăcina comestibilă a plantei. ♢ Ridiche sălbatică = buruiană anuală, dăunătoare plantelor de cultură, cu tulpina acoperită de peri, cu frunze ovale și cu flori albe, roșii, violete, rar gălbui (Raphanus raphanistrum). ♢ Expr. (Fam.) A freca (cuiva) ridichea = a) a bate tare (pe cineva); b) a critica, a certa aspru (pe cineva). – Din lat. radicula.

Last edited by MariaMona : 29 Apr 2010 at 08:19.
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif