View Single Post
Old 18 Apr 2010, 15:51   #220
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by rvn:
Baieti,am asteptat parerile voastre.Recunosc,mi-a placut sa va provoc putin!Erau raspunsurile la care ma asteptam,in mare parte!
Pai,atunci n-ar fi mai simplu sa spunem ca filmul este ca un drog?de ce ar fi el diferit de marijuana, de exemplu?sau de haroina,cocaina...nu stiu,extasy...?
Filmul creaza dependenta?Oare dorinta de a revedea un film se poate asocia cu dependenta de un drog?
Ei,ce puteti raspunde la intrebarea asta?

Poate s-ar putea spune si asa, doar uneori. Prima diferenta pe care o gasesc e ca filmele iti dau raspunsuri sau te motiveaza sa cauti raspunsuri, nu reprezinta doar o cale de evadare.

Daca filmele creaza dependenta? Filmele nu fac altceva decat sa-ti trezeasca simtiri si ganduri. Prin relatia asta de cauzalitate e ca si cum ai spune ca "Nu e meditatia/regasirea/iubirea/speranta etc. un drog?". Senzatia pe care o ai revazand un film nu e prea diferita de cand l-ai vazut prima data, dar prin experientele stranse de ultima data cand l-ai vazut te raportezi altfel la el, de asta as zice ca gasesti ceva nou in el de fiecare data.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif