Pai eu vorbeam doar de Gladiatorul? Cred ca am fost destul de clar cand am zis "De ce le-ar cauta cineva in Gladiatorul" ca cele enumerate de mine nu se refereau la acest film.
Am zis inspiratie, motivatie, meditatie si altele. Deci cu siguranta nu e legat de plictiseala, nu in toate cazurile cel putin. Si daca nu e prima varianta, atunci e a doua.
Nu stiu de ce presupui ca nu am stat si m-am gandit. Primele 3 motive date sunt deja destul de importante. Daca vrei mai adaug din ce mi-a venit pe moment, speranta si regasirea.
Exemplu personal? Sa zic Into the wild pentru ca l-am revazut mai recent. Ma regasesc cumva in filmul ala, chiar daca nu am facut ce a facut personajul principal. Si chiar daca stiam foarte bine filmul, prin aceasta regasire si prin meditatie mi-a ridicat moralul intr-un moment in care nu ma simteam prea bine. Exemple mai sunt cu siguranta, nu ma apuc sa le insir pe toate.
Filmele iti readuc senzatii foarte placute cateodata, pe care poate nu le poti simti in realitatate in acel moment. Aceste senzatii le poti percepe mai bine dintr-un film pe care deja l-ai vazut decat in altul nevazut. Pe langa asta mai e si incertitudinea. Pentru ca despre un film pe care nu l-ai vazut nu poti sti ca te va face sa simti ce te face cel deja vazut.
|