L-am vazut si eu ieri. Nu stiu de unde atita scandal stirnit la lansare.

Tehnica de marketing?

Ma intreb ce s-ar fi intimplat daca un regizor roman ar fi realizat
Nekromantik. Probabil dadea Patriarhia o Bula de interzicere a cinematografiei in Romania (bulele astea-s date doar de Papi?

). Nu degeaba am amintit de
Necromantik, aspectul general mi-a amintit de el, muzica de asemenea pe alocuri. O fi tras Pit cu ochiul la FWWM al lui Lynch o tzira?

Scena dansului la peleul gol sub luminile alea stroboscopice sau ce or fi fost, mi-a amintit de Laura Palmer si al ei dans in The Red Room...
Per total, cam slabutz filmul, dialogurile merg de la ridicol la ok (exista, intr-adevar citeva replici misto, mi-a placut mai ales aia din final cu "Invie-o din nou..."), ca si actingul de altfel. Prea rapid ai taiat Pit, nu ne-ai lasat sa vedem nici cum freaca ala un cadavru macar.

Scenele alea cu familia necrofilului au fost un pic prea fortate, parca erau scoase din TCM, iar Pater Familias cu rinjetul ala debil inghetat pe moaca zici ca-i batrinul din Eraserhead.
Pentru publicul romanesc de atunci poate ca filmul a fost un soc (daca si la Nekro a sarit Vadim in sus) - atitia citi l-au vazut. E o incercare originala in peisajul romanesc insa, in acelasi timp, cred ca e o incercare esuata, din multe puncte de vedere.