Thread: Bunul-simţ
View Single Post
Old 14 Apr 2010, 16:00   #24
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Tehchixor:
Lipsa bunului-simţ nu te face personaj negativ, dar te face bădăran...
Ei fir-ar sa fie!...Te inseli! "Badaran" - implica o actiune negativa asupra persoanelor cu care interactionezi. Pe cand lipsa bunului-simt poate insemna indiferenta, aroganta, neutralitate. Poate aroganta deranjeaza, insa nu trebuie sa-l intereseze pe un strain ca treci pe langa el fara sa-l privesti. Iar neutralitatea e o dovada de inteligenta (nu bagi in seama pe cine nu cunosti). Indiferenta nu inseamna neaparat nepasare. Si punct, iti pot scrie asa intr-una. Game over!

Tu ai folosit echivalentul: "badaran". Tu gandesti inainte sa scrii ceva? Incepem sa cautam in DEX acum?? Un search pe Google m-a condus la:

BĂDĂR'AN ~i m. fam. Persoană care vădeste lipsă de educaţie; om cu apucături grosolane; mitocan; mojic; mârlan.

Eu nu cred ca am incurajat aici lipsa de educatie, apucaturile grosolane, ori mitocania, etc.
Dupa cum vezi: "badaran" implica un comportament negativ. Pe cand a nu saluta un strain dubios sau a nu ceda un loc unei isterice, a nu te folosi de politetile formale si alte prefacatorii specifice ipocriziei unei societati FORMALE, = lipsa de bun-simt, nu echivaleaza in niciun caz cu jigniri, comportament mitocanesc, etc. Pricepi? Ma bucur!

Lipsa bunului-simţ nu te face personaj negativ, dar te face ... nedelicat.
And what?! Delicate stiu ca trebuie sa fie femeile...tu poate vrei sa fii delicat.

Din bun-simţ... te sărut!
Nu, multumesc! Sunt alti useri care au folosit acest forum ce ar aprecia sarutul tau, indreapta-ti atentia catre ei. Eu stiu ca am un aer de forumecator* si noul meu avatar a zapacit adolescente de 15 ani, dar totusi, sa pastram un aer neutru, fara bun-simt, okay? Okay!
---
*: Concluzia lui Pitbull.

Last edited by Neuptolem : 14 Apr 2010 at 16:02.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif