Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 14 Apr 2010, 09:49   #177
MariaMona
Crazy Mama
 
MariaMona
 
Join Date: Feb 2010
Location: Timisoara
Posts: 1,541
Supa de mazăre se face cu zahăr şi găluşte de făină.

Avocado nu am cumpărat niciodată, dar am mâncat la prieteni, tăiat cubuleţe în salată, mi s-a părut ok. Aş încerca guacamole, parcă din avocado se face

Sunt câteva feluri de mâncare pe care le consum numai când merg la Bucureşti, aici nu se gătesc - supă de linte, ciorbă de lobodă...

Supă de praz

Se spală bine prazul, inclusiv frunzele verzi care arată bine, tăiate ca să poată fi spălate. Se taie rondele subţiri. Se călesc în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se fierb. Se taie 2 cartofi cubuleţe şi se adaugă supei. Se adaugă sare şi piper. Când cartofii sunt fierţi, se pune pătrunjel tocat şi un iaurt. Gata. (Opţional, se pot pune 2 crenvurşti tăiaţi rondele sau se serveşte cu costiţă prăjită). Se serveşte cu crutoane.
__________________
"Căci nu este alta, mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului zăbavă, decât cetitul cărților". Miron Costin

Last edited by MariaMona : 14 Apr 2010 at 09:53.
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif