Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by vave:
Foarte interesant, tocmai ce mi-am dat seama că nu am mâncat niciodată avocado. 
|
Asta care se gaseste pe la noi e cam necopt saracu', dar asa are un gust uleios bun, dar greu de descris.
|
Oricum, Anaemona m-a pus un picuţ pe gânduri cu reţeta ei de avocado cu usturoi, pe pâine. Dacă aş şti că nu e greţos parcă aş încerca... din nou. 
|
Avocado trebuie cumparat mai bine necopt si sa se astepte sa se coaca acasa decit luat copt/prea copt. Eu il cumpar cind e tare ca piatra/iute ca sageata

si il tin undeva la aer in bucatarie 2-3-4 zile. Trebuie mincat/preparat imediat ce se taie pentru ca se oxideaza foarte repede. E tocmai bun de mincat cind, daca apesi putin coaja se apasa cu usurinta dar daca n-o apesi e inca ferma. Daca e prea copt se vede ca are denivelari naturale in coaja, coaja e retrasa spre interior si in nici un caz nu trebuie cumparat atunci pentru ca probabil ca are deja pete maronii in interior. E bun de mincat cind, daca il intinzi pe piine se poate intinde cu usurinta, ca o bucata de unt care a stat jumate de ora dupa ce l-ai scos din frigider.
O alta reteta, cea care m-a facut sa-mi placa fructul asta cind aveam vreo 12 ani e sa-l prepari ca o salata. Se taie in 2, in lungul fructului si se scoate simburele. In una din jumatati se pune o lingurita de ulei de masline (optional), citeva picaturi de otet, putina sare, putin piper si o lingurita de mustar si se freaca in interiorul cojii (musai!) pina devine cremos, ca o smintina mai groasa. Musai sa se manince direct din coaja altfel jumate din gust si-l pierde

. In cazuri exceptionale se poate minca jumatatea cealalta a doua zi, daca se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic, in frigider si se curata eventual putin la suprafata daca s-a oxidat.