Originally Posted by sergiuseling:
În 1-2 ani o să treacă noutatea 3D și o să dispară, nu de tot, dar din prim plan.
|
Lumea o sa inceteze sa se mai duca la filme 3D, pentru ca in urmatorii 2 ani, cel putin 20 de filme vor fi lansate in 3D, in urma conversiei din 2D. Filmand in 3D si convertind in 3D nu e aceeasi branza, nici aceeasi calitate. Oamenii nu o sa fie dispusi sa plateasca la infinit un bilet de 20 $ ca sa vada un film 3D, asteptandu-se la Avatar 2. Am inteles ca 3D-ul la Clash of the Titans e execrabil, un film finalizat in graba (am citit ca s-au facut reshootings, schimbandu-se complet ideile si chiar si finalul din script-ul original, dar asta e alta poveste) si convertit in graba. Atata timp cat studiourile nu vor investi serios in filme ce sa fie filmate in 3D, ci vor prefera sa dea doar cateva sute de mii de dolari pe conversie, care e infinit mai ieftina, succesul 3D-ului va scadea tot mai mult pe zi ce trece. Aici il inteleg pe Cameron, care e suparat ca studiourile incearca sa profite de pe urma succesului lui Avatar, convertind filmele 2D in 3D pe ultima suta de metri, doar ca sa aiba incasari mai mari. Macar el a luat 3D-ul in serios.
Oricum, eu vad 3D-ul ca pe un gimmick, filmele proaste folosesc 3D-ul ca o modalitate de a-si creste valoarea in ochii publicului, dar un film trebuie sa fie bun prin merite proprii, nu prin folosirea unei iluzii. 3D-ul e manipulator si risca sa ii influenteze pe criticii care cad in mirajul lui, ajungand sa le dea filmelor thumbs up doar pe acest considerent. Avatar in 2D e 'just a movie'...nu e rau, dar nici spectaculos.