Originally Posted by teh_chixOr:
Relaţiile interpersonale normale se clădesc doar pe autocontrol din partea inşilor.
|
Teh-chixOr e un intelectual ce se invarte in jurul problemei privind-o din exterior, detasat, facand aceeasi mult rodata naivitate de a nu intra in mijlocul problemei, empatic, si sa incerce sa priveasca din interiorul ei, in afara, gasind solutii, cunoscand-o mai bine.
Iarasi adaug, opinia mea, e ca bunul simt e doar un mic-mic element ce intra in angrenajul a ceea despre ce vorbiti voi de fapt. Bunul simt sau lipsa bunului simt e doar o repercursiune ale alor tare umane ce pleaca mai adanc, ce sunt mai indepartate. Am si eu o intrebare care ma tot framanta de cateva luni: suntem cumva, noi oamenii, tot niste animale??? Doar ca un pic mai mult mai destepte, dar totul se rezuma pana la urma la instict, supravietuire, salbaticul din noi.
Autocontrolul nu e posibil pt ca suntem oameni. Niciun om nu e complet rational, totalmente rational. Si pana la urma, chiar si unui robot ii poate scapa din mana autocontrolul.
Plus ca, oamenii nu vor relatii normale. Cel mai bun exemplu e sa priviti atent la cei din jur.
De ce ai facut mah asta? R: Pai am vrut sa fiu cool. / Pai aveam o dorinta nebuna in mine! / Pai asta imi doream de mic. / Stii, m-a excitat nesimtirea lui. / Stii, era prea buna de pula ca sa ratez! / Mi-am pierdut capu', nu mai judecam, Dracul imi luase mintile, vedeam numai bani, bani si iar bani! / Am baut o sticla apoi nu m-am mai putut opri. / Am tras pe nas si am ajuns intr-o alta lume, una minunata, ideala, fantastica. / Nu mai imi pasa de cei din jur, doream sa fac aia! / Pe moment nu m-am mai putut controla, si-a cautat-o cu lumanarea! etc. etc. samd.
Normalitatea si autocontrolul nu au de-a face in esenta cu umanitatea.
Explicati-mi si mie acum razboaiele din ultimii 100 de ani. Ce bun-simt??? Mai conteaza sau nu bunul-simt cand vine vorba de o crima, de dinti sparti, de salbaticie dementa, animalica, lipsita total de orice farama de judecata?! Spuneti pe sleau ca nu au bun-simt tuturor persoanelor nesimtite, si se va vedea rezultatul: clar, pur, de neclintit, infailibil, de nereplicat.
Bunul-simt nu e problema fundamentala a omenirii. Problema fundamentala a omenirii e autodistrugerea.