Originally Posted by bremen1980:
Un film minunat : Suddenly Last Summer -1959 -regizat de J.L.Mankiewicz .Daca zilele trecute eram suparat pe cei de la ProCinema pentru o programare nepotrivita a filmului ''Reservoir Dogs '' azi trebuie sa le multumesc pentru acest film atat de straniu pe care l-am vazut la ei.
Un chipes chirurg (jucat de Montgomery Clift ) este presat de o batrina foarte bogata (Katharine Hepburn ) sa o opereze pe nepoata acesteia (Elizabeth Taylor) care innebunise datorita unei intimplari tragice (moartea in conditii suspecte a varului ei Sebastian ).Batrina conditioneza acordarea unei mari sume spitalului la care doctorul opereaza ,de lobotomizarea superbei nepoate.Atunci cind doctorul incepe propria ancheta descopera adevaruri socante despre adoratul Sebastian si despre moartea acestuia. 10/10
Sa amintesc si ca scenariul darmataic a fost scris de Tennessee Williams si aadaptat pentru film cu ajutorul lui Gore Vidal.
http://www.youtube.com/watch?v=HBPwP...eature=related
]

|
Habar n-aveam ca a fost pe ProCinema ca l-as fi revazut. Cred ca e Tennesse Williams-ul meu preferat, din cele pe care le-am vazut pana acum. Ma mir ca au reusit sa scoata un asemenea film pentru vremea aceea, cu toate ca au subtilizat la maxim scenariul, ramanea loc sa calce cenzura peste el.