Originally Posted by sinaxis:
Pe scurt o lipsa crasa de iubire, incredere si intelegere a ce inseamna ordine divina bazata pe ierarhie si comuniune, pe comunicare, partasie, impartasanie etc. Daca eu am gresit si am suferit spun copilului meu, nu fa asa ca doare! Daca ma asculta l-am ferit de o atare experienta si-l eliberez pentru altceva. Dar acum nimeni nu mai asculta, vrem cu totii sa dam noi insine cu piciorul in tepusa... Dupa, recunoastem ca doare. Si facem asta mereu si mereu. Unora chiar le place ca doare...
|
Aici e marea greseala ... de ce trebuie invaluita toata educatia asta in aura lui D-zeu? Exact cum ziceam ... e mai simplu sa-i spui unui copil ca nu trebuie sa bage degetele in priza pt ca il bate D-zeu decat sa il faci sa inteleaga, dar e mult mai daunator pentru psihicul lui si pentru felul in care se dezvolta. Crede-ma ca ma uit din exterior la oamenii care pretind ca sunt religiosi si sunt foarte incetosati si limitati in gandire marea majoritate, se observa usor ceea ce vreau eu sa arat. Nu spun ca nu trebuie sa inveti de la cei din jur. Numai eu stiu cate am ascultat si furat si de la destepti si de la prosti.