View Single Post
Old 06 Apr 2010, 12:39   #160
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Originally Posted by miercuri:
Am citit tot topicul si in continuare nu pot sa inteleg dorinta aceasta arzatoare de unire, nici de o parte nici de alta. Poate e mai usor de inteles de partea moldovenilor, dar in rest mi se pare o nostalgie istorica nepotirvita zilelor de azi. Romania e una din cele mai sarace tari din UE, avem FMI in coasta, ce avantaje ne-ar putea aduce Moldova? Am cunoscut suficienti basarabeni in facultate si mi s-au povestit destule despre coruptia din Moldova, despre sistemul interlop, despre Transnistria. Romania are suficiente probleme in ograda proprie, e absurd sa vrem sa le asimilam si pe ale altora. Am ajunge sa ne afundam si mai tare. Voi chiar vedeti conducerea Romaniei capabila sa duca pe umeri o asemenea responsabilitate? Din orice unghi as incerca sa privesc nu pot sa-mi inchipui decat un rezultat dezastruos si cateva generatii compromise intr-o harababura totala. Nu am nimic cu basarabenii, am prieteni basarabeni si nici unul dintre ei nu a venit vreodata sa-mi faca apologia unirii, pentru ca e utopic, cel putin acum.
Ideea e urmatoarea:Orice stat din lume,cucit e mai mare,cu atit e mai puternic si mai influent pe arena mondiala.
Toata lumea se gindeste la greutatile dupa Unire,dar nimeni nu se gindeste peste 15-20 ani(mentalitatea romanilor-ai un ban,cheltuie-l acum,nu te gindi la zile negre).
Si nemtilor nu le-au fost usor in 1990,dar acum,dupa 20 ani toata lumea este fericita.
Trebuie sa ne gindim nu numai la noi,ci si la viitorul copiilor si nepotilor nostri.
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif