Am citit tot topicul si in continuare nu pot sa inteleg dorinta aceasta arzatoare de unire, nici de o parte nici de alta. Poate e mai usor de inteles de partea moldovenilor, dar in rest mi se pare o nostalgie istorica nepotirvita zilelor de azi. Romania e una din cele mai sarace tari din UE, avem FMI in coasta, ce avantaje ne-ar putea aduce Moldova? Am cunoscut suficienti basarabeni in facultate si mi s-au povestit destule despre coruptia din Moldova, despre sistemul interlop, despre Transnistria. Romania are suficiente probleme in ograda proprie, e absurd sa vrem sa le asimilam si pe ale altora. Am ajunge sa ne afundam si mai tare. Voi chiar vedeti conducerea Romaniei capabila sa duca pe umeri o asemenea responsabilitate? Din orice unghi as incerca sa privesc nu pot sa-mi inchipui decat un rezultat dezastruos si cateva generatii compromise intr-o harababura totala. Nu am nimic cu basarabenii, am prieteni basarabeni si nici unul dintre ei nu a venit vreodata sa-mi faca apologia unirii, pentru ca e utopic, cel putin acum.
|