Originally Posted by marius_em:
Asta cu schimbul de generatii, cu generatia 90' e discutabila. Pe de o parte, si comunistii au tineretul lor, si inca destul de consistent si de activ. Pe de alta parte, tineretul asta e prea tanar, ca sa aiba vreo putere de decizie. Si pana cand vor ajunge la varsta coapta, le va pieri din avantul patriotic. Ca asa-i viata, cand esti tanar, cuceresti lumea, dar mai apoi te apasa grijile, ratele, te strange camasa, si incepe sa te cam doara-n cot de idealurile tale adolescentine.
Sigur, vor fi cativa care vor continua pe drumul asta, dar cand intri intr-un sistem, mai degraba te schimba sistemul pe tine decat invers. Asa se intampla si la noi cu noua generatie de politicieni, avem acelasi cacat, sau poate chiar mai rau daca o luam pe EBA ca exemplu.
Sa nu fiu inteles gresit, eu sunt pentru unire, pentru propasirea neamului romanesc, si toata poezia, dar in relatia cu RM, eu cred ca suntem luati de prosti, si ne complacem in rolul asta. Adica pruto-nistrenii ne cam scuipa in ochi, si ne cam santajeaza emotional. Adica si acum, cu toata puterea democrata si pro-romana, limba oficiala in Pruto-Nistria nu e romana.
Si ca sa se mai inteleaga ceva. Basarabia nu e a noastra, nu e a Romaniei, e a alora de traiesc in ea, si ei sunt singurii care au dreptul sa-si decida viitorul. Daca vor vrea unire, si daca si romanii de aici vor vrea unire, nu cred ca asta poate fi impiedicata. Dar daca ei vor cu rusii, iar nu cred ca vom putea face ceva in privinta asta, si chiar cred ca Romania va avea mai mult de pierdut ca tot joaca rolul de avocat pentru Republica Maldavskaya, ca la un moment dat asta se va intoarce impotriva noastra, daca nu suntem mai fermi in relatia cu ei.
|
Comunistii nu au nici un tineret de-al lor.In toata Moldova,Komsomolul(tineretul comunist) cred ca are nu mai mult de 200 de membri.
In alta ordine de idei,Romania trebuie sa ramina avocatul Republicii Moldova.Asa este normal sa fie.Cum Grecia a fost avocatul Ciprului si Turcia este avocatul Azzerbaijanului,asa si Romania tebuie sa fie avocatul Basarabiei.