Mi-l imaginez pe Românul Mare rostind frazele apăsat, ca în faimoasa înregistrare de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=VMuEFvziiFI
Din păcate, cred că dacă însuși Căpitanul ar fi trăit în 2010, s-ar fi găsit destui cretini care să-l numească „ucrainean” sau măcar „moldovean”, lipindu-i probabil și cine știe ce epitet peiorativ. De-asta, mă întreb de ce vor moldovenii să fie uniți cu niște provincii care îi tratează atât de nedrept. Nu numai că mi s-a părut o reacție demnă și corectă înființarea acum câțiva ani în România a Partidului Moldovenilor, dar eu, dacă aș fi în locul lor m-aș despărți de România și m-aș uni cu Republica Moldova pe cont propriu. Dacă ar vedea Ștefan, care intra în București când vroia el, care este statutul moldovenilor în Marea Patrie Românească, acum când de exemplu Mungiu sau Porumboiu au cucerit Lumea...
Moldovenii de la vest de Nistru nu s-ar mai simți marginalizați și discriminați, într-o țară numai a lor. Vorba bătrânului Fiodăr Mihailovici: „În Europa, noi, ruşii, eram asiatici, pe cînd în Asia sîntem şi noi europeni.”