Am fost racit zilele astea, si am stat acasa, asa incat am profitat de ocazie si am revazut toata seria Alien (primul meu maraton Alien). Am vazut pana si AvP-urile, dar astea nu intra in discutie aici.
Cred ca toata lumea a vazut filmele asta. Sau poate nu daca locuiesti intr-o pestera in Afghanistan si te ascunzi de americani, Osama!
Not seeing Alien makes you no.1 terrorist.
Asadar, care a e favoritul vostru? Si de ce?
Personal, sunt dezamagit pentru ca Alien Resurrection e atat de subapreciat. Filmul asta e genial, si a reusit sa dea o ultima suflare plina de prospetime si originalitate unei serii arhi-cunoscute. Sa nu mai vorbim de umorul lui Jeunet, asta fiind singurul Alien care mai scoate si cate un zambet, nu te tine doar incordat. Si e umor de buna calitate, ce deviaza deseori in umor negru.
Nu stiu ce parere aveti voi, Alien are parte leului, bineinteles, scena primei "nasteri" e antologica de-acum, are originalitate, si suspansul e sufocant. Doar ca daca urmatoarele 2 filme mi s-au parut sequele, au avut acest feeling, Jeunet mi s-a parut ca a ridicat miza, a venit cu ceva in plus pe masa.
Oricum, toate 4 sunt filme excelente, Alien e cea mai buna serie, cap-coada, fiecare film avand ceva aparte, macar prin perspectivele regizorilor lor. Scott, originalitate si suspan, Cameron, action freak, Fincher, mai multa drama, mai introvertit, si Jeunet, cu un aer european, cu mult sarcasm, si putin mai extravagant.