View Single Post
Old 18 Mar 2010, 19:21   #76
buticut
Guru

buticut

rc-st. aberezi, din toate punctele de vedere.Nu am timp acum sa disec pe indelete mesajele tale. Am incetat in a te mai lua in serios din momentul in care ai spus ca sunt o groaza de chestii ce nu aveau ce cauta in film. In afara de Red Queen,care e o combinatie de 2 personaje, toti sunt din universul lui Carroll asa cum el le-a scris...pisica aia pantera, dragonul,pasarea...dupa vorbele tale.

Quote:
Adica morala acestui film pentru fetite de 7 ani este ca nu o sa se marite ci o sa se faca femei de afaceri?! Ok, grozav mesaj pentru tanara generatie.

Dude, de ce crezi ca fiecare fata ar trebui sa aiba ca scop suprem maritatul? Morala e chiar buna, desi un pic fortata - nu ai nevoie de un barbat ca sa iti croiesti propriul drum in viata. C'mon, daca se cupla cu Mad Hatter-ul era chiar siropos,bleah!! Nu-mi vine sa cred ca te-ai gandit la asa ceva.

Cat despre incasari, o sa ajunga undeva aproape de 600 mil $ worldwide, dar e deja un succes total. Gandeste-te ca mai ies zeci,sute de milioane si din merchandising: Hot Topic, DVDs, etc etc.

Nici eu nu am ce comenta referitor la poveste...au facut atat cat le-a stat in putiinta. Nu stiu de unde atata critica legata de poveste, de parca Lewis Carroll a fost cine stie ce scriitor profund. Ei au avut un punct de plecare, in timp ce Avatar putea merge cu povestea in ce directie vroia Jim, isi putea lua libertati infinite. Foarte multa lume le aseamana din punctul asta de vedere, dar aici Alice chiar are o scuza. Mie mi-a placut in mod special folosirea unor cuvinte tipice din 'vocabularul' lui Carroll, gen frabjous, muchness,fairfarren si incluziunea ghicitorilor Palarierului ("Why is a raven like a writing desk?"), precum si toata partea cu omoratul timpului, chiar mi-a dat o senzatie de deja-vu.